Den 9. maj tog sprogdoktoren, Anders W. Berthelsen, i Den Danske Sprogkreds pulsen på dagens danske sprog. Der blev ikke lagt nogen fingre imellem. Sproget lider af apostrofitis, mellemrumsbetændelse, eufemismer, anglicismer og er tæt på forstoppelse på grund af alle de uendeligt overflødige fyldord, der svømmer rundt mellem de vigtige ord, fortalte doktoren os, mens han pegede på de skiftende billeder på væggen. Her kunne man se en masse forrygende autentiske eksempler på de sproglige sygdomme, der florerer i de danske medier.

Eksemplerne var illustreret af billedkunstneren Gert Ejton, der hver uge illustrerer en sprogklumme i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis, hvor Berthelsen giver gode råd om brugen af det danske sprog. Mange af disse klummer er samlet i bogen “Sprogdoktoren”, der er udgivet på Forlaget Skulkenborg.

Sprogkredsens medlemmer kunne nikke genkendende til Gert Ejtons karakteristiske stil. Det er nemlig også Gert Ejton, der har illustreret vores bøger “Med ja-hatten på”, “Med professorhatten på” og “Hver fugl synger med sit næb”.