Fredag den 14. oktober myldrede det med mennesker i alle aldre med påsatte gule og grønne badges i Københavns indre by. Folk havde studeret programmet for Kulturnatten i København på forhånd og lagt en plan. Overraskende mange styrede målrettet mod event nr. 153, hvor Den Danske Sprogkreds havde slået sig sammen med Thomas Klemann og Christa Pålsson om en fælles kulturnat i Klingbjergs Boghandel med det danske sprog i centrum.

Event 153:

Hver fugl synger med sit næb – Farverige danske ordsprog og faste udtryk
Det danske sprog er rigt på ordsprog og dobbelttydige faste vendinger. Vi skyder papegøjen, går fra snøvsen og synger med hver sit næb uden at tænke på, at vi bruger udtryk, som er en del af vores kulturelle arv.
På kulturnatten fortæller vi om udvalgte udtryk og afholder små konkurrencer om genkendelse og forklaring på nogle karakteristiske udtryk.
Arrangementet er velegnet for bedsteforældre, større børn, udlændinge, der lærer dansk, dansklærere og alle med interesse for sprog.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00

Den Danske Sprogkreds / Klingbjergs Boghandel
Sankt Peders Stræde 51 Kælder
1453 København K

Aftenen igennem præsenterede Karin Sigurskjold, Ellen Strandgaard og Ingelise Hallengren forskellige ordsprog og talemåder, Michael Falkendorf tog billeder, og Thomas Klemann sad i direktørstolen og solgte den ene bog efter den anden. Vi løb faktisk tør for eksemplarer af den populære bog “Med professorhatten på. Idiomatiske vendinger med historie”. Alt i alt en meget vellykket aften, og vi i Sprogkredsen håber, at Klingbjergs Boghandel inviterer os til samarbejde om Kulturnatten i 2023.