Du skal tilføje en widget, række eller prefremstillet layout før du kan se noget her. 🙂

Vi længes mod foråret, og vi længes mod at komme ud af coronakrisen. I Sprogkræsen 10 sætter vi fokus på begge dele. 

Den åh så fornøjede stær og den lille hasselmus, der kommer ud af sin vinterhule, er forårssange af den engang så populære – og siden ganske upopulære digter, Harald Bergstedt, som vi fortæller historien om, og vi fortæller også om oprindelsen af ordet vaccine, udtrykkene at dø af og dø med noget samt baggrunden for, at vi i dag kan møde lægen Farshid Tehrani på Rigshospitalet.

Sprogkræsen 10 indeholder også anmeldelser af aktuelle bøger om emojis, faste vendinger om dyr og brugen af faste vendinger i Bibelen, og der er kritisk artikel om normeringen af de danske talord og kritik af dårligt mediesprog.

Forfatterne er Anne Pia Thoregaard, Dan Hellum, Jens Raahauge, Johan de Mylius, Michael Falkendorf og Lise Bostrup, der også er redaktør.   Billedkunstneren Gert Ejton står for den fine forsideillustration og flere af illustrationerne inde i bladet.