Hvad hedder ordet “verden” i bestemt form?

Ja, hvis man ikke lige ved det, kan man prøve at slå det op.

I Retskrivningsordbogen, som er udgivet af Dansk Sprognævn, hedder det “en verden – verden”, hvis der er tale om et simpelt ord, men hvis ordet “verden” indgår i en sammensætning hedder det “en filmverden – filmverdenen”.

Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, som redigerer Ordnet.dk, har en anden opfattelse.

Her anfører man under opslagsordet “verden”:  en verden – verden eller (uofficielt) -en

Der står ikke noget om ordet “verden” i sammensætninger.

Termen “uofficielt” er ret hyppigt forekommende i Det Danske Sprog- og Litteraturselskabs ordbog. Den betegner en mellemting mellem det, som er korrekt, og det, som er forkert, altså noget der ikke er rigtig rigtigt, men heller ikke rigtig forkert.

Hvad man som almindelig sprogbruger så skal bruge de “uofficielle former” til, står hen i det uvisse.