Spændende foredrag om det danske sprog og dets udvikling den 11. september kl. 19 i Glassalen på biblioteket, Kongensgade 43 i Nykøbing

Det danske sprog er i dag hårdt presset af engelsk. Det kommercielle sprog er fuld af buzz words og offers, på universiteterne tager man bachelor-eksamener og skriver opgaver på engelsk, og i X-Factor kæmper håbefulde danskere om at synge pop-sange på engelsk.

Sådan behøver det imidlertid ikke at være. I foredraget “Er dit modersmål OK? En sprogpolitik i Danmark og ude i verden” ser formand for Den Danske Sprogkreds Lise Bostrup på, hvordan man håndterer den engelske udfordring inden for andre sprogområder.

Hun tager også et tilbageblik i dansk historie for at finde forklaringen på, hvorfor vi i dag har en sprogpolitik, der i højere grad handler om dobbeltformer, pendulord og to slags kommaer end om at støtte det danske sprog.

Lise Bostrup er cand.mag. i dansk sprog og lærebogsforfatter.

Billetter
Er du medlem af Biblioteksklubben koster en billet til foredraget 30 kr. Medlemmer kan købe billet fra fredag den 17. august kl. 10.00, mens ikke-medlemmer kan købe billetter fra mandag den 20. august kl. 10.00.