Onsdag den 25. september kl. 19 afholder Den Danske Sprogkreds et debatmøde om det danske sprogs mildest talt problematiske situation, og hvad man kan gøre for at forbedre den. Mødet foregår på Kulturstationen i Vanløse, Frode Jakobsens plads 4 1. sal.

I disse uger kører dagbladet Information en kampagne mod overdreven brug af engelsk i dansk, og denne kampagne har fået Kristeligt Dagblad, Politiken og Berlingske til at bringe artikler og interviews om emnet. Meningerne er meget delte, og metoderne for at opgøre omfanget af den engelske påvirkning går fra optælling af enkelte ord over påvirkning af danske ords bøjning, betydning og udtale til overvejelser over udviklingen af det danske ordforråd inden for forskellige betydningsfelter.

På mødet indleder formanden Lise Bostrup med et kort overblik over dagens debat set i lyset af udviklingen af holdningen til det danske sprog fra oplysningstiden over Rasmus Rask, Grundtvig og H.C. Andersen og frem til vore dage. Herefter vil vi tage enkelte emner op til debat og flere af Sprogkredsens medlemmer bl.a. Henrik Gottlieb, Michael Falkendorf, Irina Bjørnø og Ingrid Slott, der alle har deltaget i den offentlige sprogdebat, vil komme med kortere indspark.

Det koster 25 kr. at deltage, og beløbet kan betales forud på mobilepay 26 71 78 37 eller Sprogkredsens konto i Danske Bank 9570-12543832. Husk at angive et genkendeligt navn.

Forhåndstilmelding er ønskelig, men ikke absolut nødvendig. Både medlemmer og interesserede er velkomne.

Spørgsmål kan rettes til Lise Bostrup, DenDanskeSprogkreds@gmail.com.