Så er det i morgen, den 19. januar, kl. 17, Peter Juel Henrichsen holder foredrag i Den Danske Sprogkreds på Kulturstationen i Vanløse.

Peter, der er ansat på Dansk Sprognævn i Bogense, er ekspert i robotsprog og automatisk talegengivelse, et meget aktuelt og interessant emne, og Peter har lovet at tage hensyn til, at de fleste af os ikke ved noget som helst om dette emne på forhånd.

Efter Peters foredrag holder Sprogkredsen nytårskur. Vi giver et glas vin, og så præsenterer vi kort Sprogkredsens idégrundlag og programmet for det kommende halve år og det, vi allerede nu har planlagt af efterårets program.

Vi lægger også alle Sprogkredsens udgivelser frem: de første 17 numre af bladet Sprogkræsen, Er dit modersmål okay? om international sprogpolitik, Sange om det danske sprog og de tre bøger om idiomatiske udtryk og ordsprog Med ja-hatten på, Med professorhatten på og Hver fugl synger med sit næb.

Så siger vi skål og holder en lille pause, og så får medlemmerne og de andre gæster ordet, og de, der har lyst,  kan præsentere sig selv og komme med ideer til arrangementer, bøger, artikler i Sprogkræsen, og hvad der ellers ligger dem på sinde.

Det er naturligvis gratis at deltage, forhåndstilmelding er ikke nødvendig, men velkommen og vi er Kulturstationen i Vanløse dybt taknemmelige for at støtte vores arbejde ved at stille fremragende lokaler til rådighed for Sprogkredsens arrangementer.

Mailadressen er DenDanskeSprogkreds@gmail.com