Fredag den 17. og lørdag den 18. september var Østergade i Bogense fuld af små grønne telte med forskellige aktiviteter. I flere af teltene var der sproglege for børn, og i andre telte var der udstillinger og konkurrencer for voksne. Der var mulighed for rundvisning på Dansk Sprognævn og foredrag på biblioteket, i et telt ved Sprognævnet og i et telt i Sproggaden. Den Danske Sprogkreds havde fået en fin placering midt i Sproggaden, og her satte Dan Hellum, Ingelise Hallengren, Lise Bostrup, Mette Hess, Michael Falkendorf og Rainer Verhoeven fokus på den voldsomt stigende engelske indflydelse på det danske sprog, sprogrigtighed og faste udtryk. Derudover holdt Lise Bostrup fire foredrag om de samme emner samt H.C. Ørsteds sprogsyn i foredragsteltet.

Vi havde glædet os til at deltage, og vi blev bestemt ikke skuffede. Vi mødte mange interesserede fynboer, og vores største problem var faktisk, at vi havde taget alt for få bøger og brochurer med. Allerede lørdag formiddag måtte vi erklære vores bøger om faste vendinger “Med ja-hatten på” fra 2019 og “Med professorhatten på” fra 2020 for udsolgt og nøjes med at tage imod bestillinger. Næste år – for det er allerede planlagt, at der skal være et Sprogense i 2022 – skal vi have endnu flere bøger, endnu flere eksemplarer af bladet Sprogkræsen og endnu mere uddelingsmateriale med.