Den 7. oktober kl. 20 taler tidligere kulturminister Jytte Hilden i Den Danske Sprogkreds om emnet høflighed.
I Sprogkræsen 7 bragte vi en anmeldelse af hendes og Pia Fris Laneths bog Takt og tone til tiden, som udkom på forlaget Frydenlund i 2018.
Umiddelbart virker det ikke oplagt, at en socialdemokrat skriver om høflighed med udgangspunkt i Emma Gad, men Jytte Hilden og Pia Fris Laneth gør Emma Gads berømte grundsætning til deres egen: Kun én hovedregel for alt menneskeligt Samkvem bliver aldrig forældet. Det er den at handle mod sine Medmennesker ud fra et godt Hjerte.
Bogen indeholder bidrag af flere forskellige forfattere, og i kapitlet Vis din modstander respekt slår Søs Marie Serup Laybourn til lyd for sproglig omtanke i omgangen med dem, man har mest lyst til at skrive IDIOT til.
Arrangementet finder sted på Kulturstationen i Vanløse.