De kan noget med arranementer, de russere. Den store russiske digter Alexander Pushkins 220 års jubilæum blev i går (den 6. juni) fejret på Det kgl. Biblioteks afdeling på Københavns Universitet Amager, hvor der er opstillet en fin buste af den store russiske digter, og Den Danske Sprogkreds var inviteret med.

På billedet ses fra venstre mod højre: Lise Bostrup, den Russiske ambassadør i Danmark, Vladimir Barbin, den dansk-russiske kulturelle tornado, Irina Bjørnø, og direktøren for Det Russiske Center for Videnskab og Kultur, prof. A. Markarjan. Yderst til højre skimtes dagens hovedperson: selveste Alexander Pushkin (1789-1837), der i dagens anledning var omkranset af smukke lyserøde blomster.

Vi er i Den Danske Sprogkreds meget interesserede i dialog med repræsentanter for forskellige sprogområder med henblik på at diskutere forskelle og ligheder i landenes sprogpolitik. Vores første udgivelse Er dit modersmål okay? Sprogpolitik i Danmark og i udlandet indeholder bl.a. en grundig beskrivelse af ændringerne i russisk sprogpolitik fra Sovjet-tiden til Putin-æraen.