Den Danske Sprogkreds’ fejring af H.C. Andersens fødselsdag blev en stor succes.

Godt 40 personer havde fundet vej til Café Oasen på Vanløse Kulturstation, og her fortalte den tidligere leder af H.C. Andersen-centret i Odense, forskeren og forfatteren Johan de Mylius om H.C. Andersens forhold til det danske sprog ved at inddrage interessante biografiske og hidtil upåagtede beskrivelser af Andersens forhold til vennen Collins korrektion af hans sprog og ved at sammenligne H.C. Andersens måde at bruge sproget på med Guldalderkunstnernes genrer og teknikker.
Nis Bank-Mikkelsen læste eventyret Mine støvler, afsnittet Kirkegården ved Scutari fra En digters bazar og Bispen på Børglum og hans frænde til stor fornøjelse for publikum, og begge indgik i diskussion med publikum efter oplæsningen.
Formanden for Den Danske Sprogkreds, Lise Bostrup, indledte og fortalte lidt om Den Danske Sprogkreds inden pausen, og pianisten, Jael Azoulay, spillede til fire udvalgte sange på Kulturstationens flygel.
Arrangementet var støttet af Vanløse Kulturudvalg og Kulturstationen i Vanløse.