Medlemsbladet for Dansklærerforeningens folkeskolesektion bringer i det nummer, der udkom i dag, et tema om nordiske sprog. Et af indlæggene er et interview med en af mine tidligere elever, Daiga Braslina, der nu nu underviser i dansk på Nordisk Sproggymnasium i Riga.

Efter et par spørgsmål kommer så det spørgsmål, som danskere evig og altid stiller udenlandske danskstuderende: “Hvorfor gider du overhovedet beskæftige dig med danskfaget?” (nederst spalte 1)

Hvis en dansker studerer maori, tibetansk eller et lille spøjst indianersprog, synes vi, at det er spændende, men at udlændinge kan studere dansk sprog, kultur og historie, finder vi af en eller anden grund højst besynderligt.

Er det et mindreværdskompleks, der spøger?

https://www.folkeskolen.dk/648487/hvorfor-gider-du-overhovedet-at-beskaeftige-dig-med-danskfaget