I 1979  blev grevinde Danners gamle, dengang ret så faldefærdige hus, besat af aktivister fra  Rødstrømpebevægelsen. En af kvinderne i forgrunden af dette billede er en nu pensionerede fysiker Inger Stauning, der har arbejdedt og forsket på RUC indtil for ganske nylig. Kvinden i baggrunden med de firkantede briller er den dengang 22-årige danskstuderende, Lise Bostrup.

Som et led af oprøret mod kønsroller og faste familieformer var Inger med til at danne et kvindekollektiv, der fandt en lejlighed i huset ved siden af det daværende Kvindehus i gaden Aabenraa i Københavns centrum. Da kvindeaktivisterne var flyttet ind, viste det sig, at en af dem var gravid, og så besluttede kvinderne at skabe et kollektivt moderskab. Den lille, søde baby var heldigvis en pige, og hun fik navnet Pernille.

I dag er Pernille voksen og professor i historie på Madison University, og de otte kvinder, der satte sig for at opdage et fælles barn, er spredt for alle vinde.

En af mødrene er Inger Stauning, der i dag bor i Vanløse, og hun og Pernille Ipsen mødes onsdag den 20. januar kl. 19 på Kulturstationen i Vanløse til en snak med udgangspunkt i Pernilles erindringsbog Et åbent øjeblik. Da mine mødre gjorde noget nyt. Et centralt emne bliver måden at italesætte forskellen mellem mænd og kvinder på.

Feministen og aktivisten Lisbeth Jørgensen vil spille og synge gamle kvindesange.

Både mænd og kvinder er velkomne.