El-løbejul kan være vældig sjove at drøne rundt på, men de kan også være farlige. Onsdag aften begav forfatteren Merete Pryds Helle sig i retning af Kulturstationen i Vanløse for at fortælle om sine sproglige overvejelser i forbindelse romanen Folkets skønhed,, men på vejen blev hun påkørt af en gut på et el-løbejul. Merete faldt af cyklen og fik både cyklen og frakken ødelagt, men det slog ikke hende heldigvis ikke ud.
Hun drønede hjem og skiftede tøj og tog metroen til Vanløse, hvor Den Danske Sprogkreds med afsyngelse af fællessang og præsentation af Den Danske Sprogkreds og Sprogkredsensens udgivelser havde holdt de godt 50 fremmødte i god forventningsfuld stemning.
Og ventetiden var ikke forgæves. Merete Pryds Helle leverede på trods af dramatiken et flot og tankevækkende foredrag om, hvordan un arbejder på sine tekster i forskellige lag, og hvordan hun hele tiden forsøger at indbygge brud på konventionerne.
Merete Pryds Helle beskrev også forholdet mellem forfatter og redaktør, et emne som ikke mange læsere normalt får indblik i.
Det blev en virkelig dejlig aften, og Jael Azoulai akkompagnerede fællessangene på smukkeste vis.