Cand. theol., phd. Anne Louise Nielsen gav den gas onsdag den 3. oktober kl. 15-17 på Den Danske Sprogkreds´ arrangement om Søren Kierkegaards sprog. Med stor energi og levende armbevægelser forsøgte hun at forklare, hvordan udtryksmåden og indholdet var hinandens forudsætninger.

Anne Louise fokuserede på samtalen, og ved at se på, hvordan Kierkegaard konstruerede samtaler med såvel fiktive som historiske personer som f.eks. Sokrates, bringer hun os nærmere en dialektisk forståelse af kerne i selve eksistensen. Samtaler med Kierkegaard er aldrig kedelige, og iscenesættelsen af forskellige personer med forskellige udtryksformer giver plads for personlighed, billeder og masser af humor.

Søren Kierkegaard tog udgangspunkt i det danske sprog, udledte sine begreber ud fra de danske ord og skabte filosofiske værker, der i dag over 150 år efter læses over hele verden. Om sit forhold til det danske sprog skrev han bl.a.:

Nogle af mine landsmænd mener, at modersmålet ikke skulle være dygtigt til at udtrykke vanskelige tanker. Dette synes mig en besynderlig og utaknemlig mening. (Søren Kierkegaard i Stadier på livets vej, 1845.)

Til slut afholdt Lise Bostrup en lille Kierkegaard-quiz, som Dan Hellum vandt. Han modtog Henrik Borg Jensens bog Kierkegaards verdener i præmie.