Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Udflugt til øen Nyord med Den Danske Sprogkreds

10/07/2021

Lørdag den 10. juli arrangerer Den Danske Sprogkreds en udflugt til øen Nyord ved Møn for Sprogkredsens medlemmer og venner.

På Nyord skal vi deltage i festivalen Ord på Nyord, som lokale kræfter med den 70-årige William Houman tog initiativ til i 2016, og som siden har været afholdt 4 gange.

I årets udgave af Ord på Nyord kan man på festivalens stader rundt om i byen Nyord blive konfronteret med invasive engelske udtryk, ordsprog, gode danske men truede ord. Apropos EM i fodbold er der et tema om sportsudtryk, hvor kanonen bliver fyret af, og hele butikken bliver satset.

Den Danske Sprogkreds deltager med tre foredrag af henholdsvis Ingelise Hallengren, Dan Hellum og Lise Bostrup, forfattergruppen StORDstrømmen deltager med forfatterne Marianne og Bent Christensen, og Sandvig Folkeoplysning- og Fortælleværksted deltager med Birthe Johansson, Lene Christensen og Lone Rytsel.

Ud over foredrag er der tilbud om at deltage i sjove ordlege og selvfølgelig mulighed for at gå rundt på den knap 5 km2 store ø, der er et yndet udflugtsmål for fugleelskere, eller man kan besøge det lillebitte lodsmuseum, der er indrettet i et skur, hvor lodserne holdt udkig efter skibe, der kunne have vanskeligheder med at manøvrere i havet.

Det er faktisk lidt af en vittighed at holde en festival om ord på Nyord. Øens navn har intet at gøre med nye ord, men kommer fra det gammeldanske nyorth, der betød vagtpost, og det refererede netop til, at øens placering gjorde den til et sted, hvorfra man kunne se langt ud over havet og holde øje med fartøjerne der.

Sprogkredsen arrangerer fælles frokost (for egen regning) på Restaurant Lollesgård kl. 13.

 

 

Detaljer

Dato:
10/07/2021
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:
, , , , , ,

Sted

nyord
Nyord Havnevej
Stege, 4780
+ Google Maps